Rakentaminen

Vko7 Yhtä silppua

Tuntuu, että usea raksablogi hyytyy tässä sisätöiden aloitteluvaiheessa, eikä ihme. Samoin olen harmitellut, että raksalta usein julkaistaan tässä vaiheessa niin vähän kuvia. Nyt on selvinnyt syy; kunnon kuvien saaminen on lähes mahdotonta. Ajatellen kuitenkin niitä lukijoita, joita asia kiinnostaa -sekä dokumentaatioksi itsellemme – joten tässä tulee muutama otos :

Kevättä ilmassa! Linnut laulaa titityytä ja aurinko paistaa. Näyttää siltä, että me ei ikinä oltu talvirakentajia. Loputtoman pitkän syksyn jälkeen siirryttiin suoraan kevääseen.
Vaihteeksi kuva tältäkin sivulta. Jouduimme huputtamaan ikkunat uudelleen kun paljastui, että meille olikin tullut väärän talon vesipellit… Vettähän on riittänyt, ja ilman peltejä se menee paneelien väliin (ja osa tuli tuvan lattiallekin..) joten parasta oli laittaa kunnon suojaus uusia vesipeltejä odotellessa.
Tässä sitä vielä joku päivä vilvoitellaan saunan jälkeen! Terassin pilarit on kuusta ja talon hirret mäntyä, väriero on aika selvä. Taloon on tulossa peittävä vaalea maali, sama oli suunnitelmissa pilareillekin, mutta ehkä vielä harkitsemme! Puun luonnollinen väri on kaunis ❤
Entrance! Raksaovi ei silmää hivele, mutta pitää kuitenkin kylmän ulkona. Kaunis musta pääovi odottaa varastossa että kolhivimmat ja sotkevimmat kulut on kuljettu.
Tämä on juuri niitä ei-niin-hiveleviä otoksia. Tärkein kuitenkin käy ilmi – meillä on jo väliseiniä! Oikealla KHH ja vasemmalla alakerran makuuhuone. Eipä näytä juuri miltään kuvassa, mutta silti näiden taustalla on monta selvitettelypuhelua ja -sähköpostia, yhden seinärungon siirto ja tietenkin pari rautakauppakeikkaa.
Lisää väliseiniä… Onhan nämä hienoja kaiken odotuksen jälkeen! Onneksi oikeassa ovessa on siinäkin ikkuna ja saamme luonnonvalot päälle eteiseen.
Keittiö alkaa olla hahmollaan. Takka ja puuhella ovat olleet ahkerassa käytössä raksalämmittiminä. Niillä kyllä oivasti saa ilmaa kierrätettyä ja kuivatettua ja taloon tulee jo ihan asutun tuntu.

Täytyy tunnustaa, että pystytyksen venyessä ja sadekuukausien seuratessa toisiaan taisin huomaamatta menettää uskoni, että tästä koskaan tulisi mitään. Raksa oli vain se kylmä, märkä ja pimeä möntti takapihalla, johon ei koko maailman tahdonvoimallakaan saanut mitään otetta. Nyt yhtäkkiä onkin kevät, ja kohta kiire lyömään lukkoon laattoja, tapetteja ja keittiön materiaaleja!
Raksakukat. Jokohan tänne voisi muuttaa…
Tila alkaa hahmottua. Ihmeellistä, sitä mukaa kun väliseiniä nousee, tila suurenee!
Tässä sitten joku päivä portaat yläkertaan. Toistaiseksi paikalla on raksaportaat ja meidän ”hirvitorni” josta pääsee laittamaan yläkerran lyhdyn lämpöeristeitä yms.
Joku kuva yläkerrastakin. Reilun viikon meillä on ollut lämmintä, kun ekovillat saatiin puhallettua. Lämmintä ja kosteaa, sanoisin…

Lattiaan on tulossa ponttilauta, mutta rakentamisen helpottamiseksi laitetaan ensin puulevyt, joiden päältä saadaan tehtyä väliseinät ja katto. Sitten kun kaikki muu on valmista ja maalipurkit suljettu naputellaan laudat paikoilleen. Idean syntyä helpotti metsäteollisuuden lakko, jonka ansiosta lattialautojen saanti olisi ollut vähintään kyseenalaista.
Välipohjan äänieriste! 100% puhdasta kuusikutteria ❤❤❤ Tämä on kyllä parasta. Tuoksuu hyvältä, pitää ääntä ja lämpöä paremmin kuin lasivilla ja asentaminen oli suorastaan ilo.

Vähän harmittaa, etten tajunnut näihin eristeasioihin paneutua aiemmin kunnolla. Nyt meillä tosiaan on se tilkkutäkki tämä eristys, sellaista eristettä ei taida ollakaan jota ei talostamme löytyisi. Välipohjassa kutteria, yläpohjassa ja seinissä ekovillaa, väliseiniä varten on ekovillaa paneloitaviin seiniin ja sitä lasivillaa kipsilevyjen alle. Ikkunoissa on idealistisesti pellavarivettä…noin viidessä ikkunassa… ja todellisuuden tultua aikataulun muodossa kuvioihin, lopuissa uretaania.

6+

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *