Rakentaminen

Vko18 Nyherrys jatkuu

Nyt taas kuvadokumentaatiota, että eteneminen – vaikka hidaskin – saadaan näkyväksi. Ehkä joskus selaan nämä läpi pikavauhtia ja kaikki tuntuu käyneen nopeasti ja helposti! Olen muuten huomannut, että usein sisustus- tai raksablogeissa asiat julkistetaan vasta valmiina. Muutama ideakuva, pari kuvaa tekemisestä ja voil`a näin hieno siitä tuli! Tässä seuraavassa kuitenkin kuvapäivitystä siitä matkaltakin ja tottakai toivon että joskus -pian!- pääsen jakamaan myös niitä valmiin kuvia <3

Kuva ulkoa, vaikka täällä ei mitään erityistä ole tapahtunutkaan. Yläkerran ikkunat on taas näkyvillä, ja tällä kertaa lopullisesti! Talon värisävyä pohditaan kovasti (joku vaalea, ehkä jopa valkoinen?) Korona tosin siirsi maalaustalkoita joten päätökselle tuli lisäaikaa. Pihan siivoamisessa on vielä kova työ edessä, mutta mieli alkaisi jo tehdä vihertyvää nurmikkoa ja miksei kaikkia muitakin pihahommia.
Sisään tullessa näyttää nykyään tältä. Portaiden alle on tullut pieni komero, johon saadaan vähän säilytystilaa sekä tila kaikelle tekniikalle. Tämä oli oivallus eräältä LVI-puolen tuttavaltamme ja olen siitä erittäin kiitollinen! Alunperin tekniikka oli KHH/pukuhuoneessa kuten usein onkin. Tämä on kuitenkin paljon parempi ratkaisu! Näin kohisevat laitteet eivät ole kenenkään makuuhuoneen seinän takana, keskeltä taloa on lyhyemmät matkat putkivedoille ja mikä tärkeintä, laitteet eivät ole saunan pukuhuoneessa. Toivon saunaosastolle rauhaa ja yksinkertaista ja rentouttavaa tunnelmaa <3
Tuvan puolella ei ole ollut tapahtumia pitkään aikaan. Ikkunan alla keittiön kaappien alle jäävä tremax-kokeilu. Ajattelin sen raikastavan hirret sellaisiksi kuin ne olivat pystytystyön alkaessa, mutta valitettavasti lopputulos ei ollut tällainen. Yllättävän hankalia nämä sävy- ja pintakäsittelyasiat! Vähintään tuolle sotkulle täytyy saada tehtyä jotain ennen viikon päästä odotettavissa olevaa keittiötoimitusta.
Alakerran wc:ssä seinäyksikkö paikoillaan. WC-setin istuimet eivät sopineetkaan seinäyksiköihin, ja nyt selvitellään missä vika. Tämä taitaa olla juuri sitä vähemmän täydellistä rakentamisen puolta, jota harvemmin blogeissa editellään… Pahoittelut myös huonolaatuisesta kuvasta.
Saumaustyöt aluillaan, ja wc:n seinäteline asennettu. Joku kerta täytyy kyllä ottaa kunnon valot mukaan, että saan kuvia löylyhuoneestakin. Ikkunoista sisäänpaistava ilta-aurinko nimittäin tehokkaasti torppaa kuvaussuunnitelmat! Löylyhuone on kuitenkin sähkötöitä ja lauteiden asennusta (ainiin, ja sitä päättymätöntä saumausurakkaa) vaille valmis. Tänään tilasin sinne Tulikiveltä kauniin valkoisen Sumu-kiukaan, toivon sen olevan viimeinen silaus tähän tilaan!
Kahden kerroksen elämää. Yksi- vai kaksitasoisuus lapsiperheessä on varmaan yksi vahvimmin mielipiteitä jakava kysymys. Meillä kannatetaan kahta tasoa, ja on ihanan kodikasta raksata alakerrassa kun ylhäältä kuuluu lasten leikkien äänet.
Yläkertaan saatiin viimeinenkin osa lattiaa paikalleen! Nyt on iso mietitys ja aineiden testailu, että milläs tämä sävytetään. Yläkerrassa vähän harmittaa 90-senttiset ovet, jotka ovat pieneen tilaan vähän turhan suuret. Samoin huonekorkeus jäi ilman sen tarkempaa miettimistä vähän liian matalaksi. Onneksi asukkaat ovat vain vähän yli metrin mittaisia, joten eiköhän tänne mahduta.
5+

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *