Rakentaminen

Perustukset

Rakennusluvan saamisen jälkeen asiat ovat lähteneet vauhdilla eteenpäin. Nämä alkuvaiheen työt ovat ammattilaisten suorittamina nopeita ja näyttäviä; tontilla näyttää joka kerran töistä palatessa aivan erilaiselta!

Vaikka itse ei tässä vaiheessa mitään tehdäkään, on aika ollut kuitenkin varsin väsyttävää. Ehkä se on se suuri emotionaalinen helpotus kun vihdoinkin alkoi tapahtua. Tai sitten aivot kuormittuvat kun koittavat tottua muuttuneesen maisemaan ja asioiden realisoitumiseen. Tai sitten se on se uusi työ 🙂 Kovin paikka oli kun pihasta kaadettiin puusto ja pari päivää kaikki oli kuin pommin jäljiltä.

Toinen aivokapasiteettia kuluttava seikka on tontin ja perustusten ihmettely. Tässä vaiheessa tuntuu tilan hahmotuskyky kadonneen kokonaan. Välillä tontti tuntuu kaksinkertaistuneen, välillä taas näyttää että miten oikein mahdumme. Samoin perustuksista päätellen ensin talo vaikutti todella suurelta, tällä hetkellä taas epäilyttävän pieneltä -huomenna varmaan taas suurelta!

Sattumalta aikaisin keväällä varaamamme etelänmatka ajoittuu juuri tähän ja tulevaan viikkoon. Sieltä palatessamme varmasti näyttää jo aivan erilaiselta kun perustukset ovat valmiit ja täytetty, ja pihasta maavuoret siloteltu. Palataan siis silloin uusien kuvien kera. Ihanaa päästä perheen kesken lataamaan akkuja ja keräämään voimia loppusyksyn koitoksiin!

4+

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *