Rakentaminen

Odottamisen vaikeus

Työmaakyltti pääsi kaapin pohjalta ulkoilemaan tontilla edelleen humisevien puiden seuraan. Muuta virkaa sillä ei vielä ole, projektimme seuraava kompastuskivi nimittäin näyttää olevan rakennusluvan saaminen. Hakemuksen jättämisestä on mennyt jo 2,5kk ja arvioni mukaan itse rakentamiseen liittyviin seikkoihin ei olla vielä päästy lainkaan. Useita, varsinkin amatöörin mielestä täysin triviaaleja muotoseikkoja on kyllä käsitelty ja useaan otteeseen (esim. autokatoksen kuvissa oleva suunnittelijan nimi poikkeaa Lupapisteessä kommentoineen Kontion suunnittelijan nimestä, huooh). Kun yhden kohdan korjaa tulee ilmoitus seuraavasta, ja yleensä paperit tulee vielä pyörittää Kontion suunnittelijoiden kautta eli viikkoja ja viikkoja menee. Aluksi itketti, sitten nauratti ja nyt olen jo aivan turta; otan vain vastaan seuraavan viestin ja alan hankkia siinä vaadittuja korjauksia mitään sen enempää ajattelematta. Ja rakennamme (tai siis haluaisimme rakentaa) kaava-alueelle, keskelle vanhaa asuinaluetta, kaavan määräysten mukaista taloa.

Todennäköisesti lupa jollakin aikavälillä saadaan, mutta omalle kärsimättömälle luonteelle odotus on täyttä tuskaa. Ja odotuksen lisäksi myös oma, onnettoman pieni mahdollisuus vaikuttaa asioiden kulkuun. Olemme kuitenkin koittaneet ottaa ajasta hyödyn lepäämällä ja tulevan edessä voimia keräten. Lapset ovat pitkästä aikaa nähneet molempia vanhempiaan yhtä aikaa ja olemme reissanneet jopa vähän kahdestaankin. Totuus kuitenkin on se että niin mielellään löisin jo kuokan maahan ja alkaisin tositoimiin. Siksi jatkuvat viestit milloin mistäkin kirjoitusvirheestä tms. saavat tuntemaan lapsellista raivoa ja mielitekoa huutaa ”epäreilua!”

Näistä syistä siis täällä blogissakin on ollut hiljaisempaa, takki alkaa olla vähän tyhjänä . Kuten asioilla yleisesti on tapana, tämäkin varmasti hoituu ja ensi kesänä tähän aikaan jo muuttolaatikoita pakkaillaan. Nyt vaan pitäisi löytää jostain kärsivällisyyttä odottaa.

3+

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *