Rakentaminen

Nyt päästään rakentamisen parhaisiin osuuksiin!

Jonkin verran olemme tässä viimeisten parin vuoden aikana jatkuvasti katselleet keittiöitä, aina messuilla tai sopivasti muutoin eteen tullessa. Yhden kerran viime talvena kiersimmekin kaikki noin neljän mielestämme potentiaalisimman valmistajan esittelytilaa. Jokaisella oli omat vahvuutensa ja hyviä ideoita tai ihania yksityiskohtia. Kuitenkin jokaisella oli vain yksi oma vahvuus eikä kenelläkään yhdistynyt useampia meidän hakemiamme juttuja. Nämä ovat ensinnäkin laatu, kestävyys niin teknisesti kuin visuaalisesti ja tunnelma. Tekniset hienoudet eivät niinkään ole meidän juttu, eikä minkään tietyn tyylin puhdas toteuttaminen. Niinpä kierroksen jälkeen päädyimme lopulta takaisin lähtöruutuun. Oikeastaan kaksi toimijaa markkinoilla vakuuttavat hinta- laatusuhteellaan ja mieluisampi niistä on Puustelli jolla vielä vahvana korttina kotimaisuus.

Marssimme siis Puustellin myymälään sovittuun tapaamiseen pohjapiirroksen ja ruutupaperin kanssa. Ruutupaperille olimme hahmotelleet suunnilleen miten ajattelisimme keittiön tulevan (ja millä kohdin koneet ovat LVI- ja sähkösuunnitelmissa; tosiaan keittiötä olisi pitänyt suunnitella jo aiemmin!) Kahden tunnin palaverin jälkeen olin kliseisesti aivan puhki, mutta myös hyvin onnellinen. Olimme ehtineet käydä läpi toiminnot, koneet ja materiaalit ja melko vaatimattomasta ennakkovalmistautumisesta huolimatta saaneet paketin kasaan. Kuvassa näkyy pieni moodboard jonka paikan päällä kokosimme, nopeasti kännykällä napattu kuva ei kyllä toista värejä lähellekään oikein.

Tasot olivat erityisesti aiheuttaneet ennakkoon päänvaivaa, mitään itsestään selvää ratkaisua ei noussut esiin. Hirsitaloon noin yleisesti toivoisi aitoja materiaaleja, muovi näyttäisi siellä varmasti korostuneen pahalta. Keittiössä seinät tulevat olemaan luonnollisen väristä hirttä, ja lattia lautaa (mahdollisesti myös puunvärisenä) mikä oikeastaan rajaa puutasot pois, liika on sentään liikaa . Uusia kvartsi- ja komposiittimateriaaleja en oikein tunne. Kivi olisi tietysti luonnonmateriaali, mutta jotenkin tuntuu että se kuuluu ”vanhojen ihmisten” keittiöön ja hintamielikuva on tähtitieteellinen. Kuvasta ehkä saa sen verran selvää, että kivitasoon kuitenkin päädyimme 😂 Ainakin tässä vaiheessa. Löytynyt sävy olikin aika raikas, varsinkin kuvion osalta joka ei ollut se totuttu graniitinrakeinen.

Samoin ovien sävyn osalta ajatukset muuttuivat lähes täysin, melkein valkoisesta kitin sävystä aika tummaan harmaaseen. Tämä kuitenkin toivottavasti ryhdistää keittiön ja tuo siihen vähän lämpöä ja syvyyttä. Ainoa pintansa pitänyt haaveeni olivat vetimet, juuri liikkeeseen tulleet uuden malliston helmet olivat juuri sitä mitä olin ajatellut, aivan ihanat! Ehkä nämä värisävyt ja valinnat ovat juuri sitä keskitien hakemista ja meille sopivan kompromissin rakentamista, millä saadaan aikaan se meidän oma juttu.

Toiminnoista sen verran, että emme varmaan ole helpoimmat tässäkään mielessä, toivoisimme nimittäin paljon tilaa mutta ilman yläkaappeja! Saa nähdä miten tämä onnistuu. Tosin ainahan yläkaappeja voi lisäillä, erityisesti hirsiseinään se ei ole temppu eikä mikään.

Koneista menemme aivan peruslaitteilla ja sielläkin toiminnot edellä. Kylmäpuolella yritämme pärjätä ilman täyskorkeaa pakastinta, pelkällä jääkaapin alapuolella olevalla ”pakastuosastolla” (ylivuototila on suunnitteilla kodinhoitohuoneeseen/ saunan pukuhuoneeseen, siitä lisää tuonnempana) . Samoin mikro on ihmetyttänyt, kun se yleensä sijoitetaan yläkaappeihin. Miten esimerkiksi pikkukoululaiset käyttävät sitä?! Jos jollain on tiedossa vinkki tämän mahdollistamiseen niin jakakaa ihmeessä. Tällä hetkellä meillä on tulossa mikro pöytätason päälle.

Reilu viikko menee suunnitelmien teossa. Jännittää kyllä tosi kovasti! Tuntui kyllä että suunnittelija ymmärsi erinomaisesti ajatuksemme ja hänen ehdotuksensa olivat suoraa jatkoa omiimme. Mutta mistä sitä aina varmasti tietää. Myös hintalappu jännittää kovasti , tajusin kyllä tehneeni virheen kun emme antaneet tiukkaa eurorajaa (joka on varsin alhainen). Voi olla että ainakin ne kivitasot jäävät kauppaan, mutta elätellään nyt vielä toivoa silläkin saralla. Kaikkein eniten jännittää siksi, että haluaisin niin kovasti että tämä onnistuisi ja saisimme unelmiemme keittiön <3

6+

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *