Rakentaminen

Pihan suunnittelua

Nyt lähti kyllä keulimaan ja raskaasti tuon kansikuvan kanssa! Mutta en voinut vastustaa avoimesta kuvapankista löytämääni kaunotarta. Valon lisääntyessä janoan kevättä yhä malttamattomammin. Onneksi talven lumista ei ole jäljellä kun pieniä läikkiä. Aurinko paistaa päivä päivältä lämpimämmin ja tuo kevättä lähemmäksi.


Tässä vihreän kaipuussa onkin oikeastaan juuri sopiva hetki tehdä tulevan kodin pihasuunnittelua. Postauksen kuvassa on ensimmäiset karkeat ohjeet jotka osasin pääsuunnittelijallemme antaa asemapiirroksen tekemistä varten. Saa nähdä mitä näistä saadaan aikaan! Tässä toivomustemme listaa joiden pohjalta lähdimme liikkeelle:

  • Ilmansuunnat! Tämä on mielestäni kaiken A ja O. Hyvin suunnitellussa talossa aurinko valaisee aamulla keittiön, seuraa mukana päivän touhuissa ja illalla vielä lämmittää saunan terassilla.
  • Talon sijoittaminen tontille niin että jää mahdollisimman suuri yhtenäinen piha.
  • Näkösuojat lähimpiin naapureihin. Tonttimme sijaitsee melko tiiviisti rakennetulla alueella, mutta hyvällä suunnittelulla tämä ei haittaa. Itseasiassa pidänkin tiiviimmän rakentamisen ja palvelujen läheisyyden tuomasta (ainakin omassa mielikuvituksessani…) eurooppalaisesta tunnelmasta.
  • Melusuoja. Nyt lehdettömänä aikana, kun vielä ajetaan talvirenkailla, huomasin läheiseltä kadulta kantautuvan ajomelun olevan itse asiassa melkoinen. Suunnitellut raja-aidat tulevat tästäkin syystä olemaan tuijia, pihtoja tms. ikivihreitä kasveja jotka tiiviinä istutuksina toivottavasti suojaavat ympäri vuoden sekä katseilta, että myös melulta (ja ehkä jopa pölyltäkin). Sireeneille ja muille ihanuuksille tulee omat tilansa, kunhan nämä suuret linjat saadaan kohdilleen.
  • Riittävät paikoitustilat, jotta myös vieraat saavat autonsa pihaan. Asfaltoituna tämä tila heti tontin sisäänajossa voi toimia myös koriskenttänä jne. lasten käytössä.
  • Helppohoitoisuus. Vaikka pidänkin pihalla puuhastelusta, saisi peruskuvio hoitua mahdollisimman vähällä vaivalla. Pitkään pidin ruohonleikkuuta mukavana hyötyliikuntana, mutta lasten synnyttyä olen alkanut vannoa robottien nimeen. Tai joidenkin aivan muiden ratkaisujen kuin nurmikon.
    Tästä siis lähdetään liikkeelle, ja kohti tarkempia suunnitelmia. Olemme harkinneet myös pihasuunnittelijan käyttöä, joten mielellämme otamme vastaan suosituksia taitavista ammattilaisista!
3+

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *